Overgewicht en obesitas.

Overgewicht betekent dat je meer weegt, dan goed is voor je gezondheid. Met een gezond gewicht heb je minder kans op diabetes type 2, hart- en vaatziekten en gewrichtsklachten. Bovendien verklein je de kans op bepaalde vormen van kanker. Het is daarom verstandig om af te vallen bij overgewicht.
 

Om overbodige kilo’s te verliezen moet je anders gaan leven. Dat kost moeite, maar je krijgt er veel voor terug. Met een goed gewicht zit je lekkerder in je vel. Je voelt je fitter. Je kunt gemakkelijker bewegen, raakt minder snel buiten adem en je hebt minder kans om ziek te worden.  

Doe de test en bereken uw BMI. 


Wat is een gezond BMI?

BMI lager dan 18,5
Ondergewicht: Je gewicht is in verhouding tot je lengte te laag. Heb je een stabiel (maar iets te laag) gewicht en voel je je zich hier al jaren gezond bij, dan eet je wellicht iets te weinig maar dat hoeft geen probleem te zijn. Zolang het eetpatroon maar volwaardig en gezond is. Val niet verder af. Kom eens langs om te checken of jouw voeding alle vitamines en mineralen bevat die je nodig hebt. Als je de laatste tijd aan het afvallen bent terwijl je voorheen een gezond gewicht had, heb je misschien gezondheidsproblemen zonder dat je dat weet. Maak bij twijfel een afspraak om je eetpatroon eens door te nemen.

BMI tussen 18.5 en 25
Je hebt een gezond gewicht. Heel goed. Je let waarschijnlijk op wat je eet en of je voldoende beweegt. Wees trots op jezelf! Door gezond te leven verklein je het risico op hart en vaatziekten en een groot aantal andere gezondheidsrisico's. Zorg dat je een gezond gewicht behoudt. Als je  twijfelt of je wel gezond genoeg eet, is voedingsadvies op maat raadzaam.

BMI boven de 25
Je hebt overgewicht. Kom niet verder aan, maar liever nog: val wat kilo's af. Verder aankomen betekent onnodig risico nemen voor je gezondheid. Afvallen is misschien niet zo moeilijk als je denkt. Een aantal kleine aanpassingen in het eetpatroon en wat meer beweging leveren op jaarbasis al een enorme winst op. Ik kan u hier bij helpen.

BMI boven de 30
Ernstig overgewicht: je gewicht is veel te hoog. Je hebt een verhoogde kans op hart en vaatziekten. Het is belangrijk om af te vallen. Onderzocht is dat 5 - 10% gewichtsverlies of 5 cm afname in de tailleomvang, al veel voordeel oplevert voor je gezondheid.

E-mailen
Bellen
Map